Lumigrip verlichte leuning balustrade
lumigrip verlichte trapleuning

Project van de week – APRIL

1 mei 2018

Laat u inspireren door glas balustrades en LED verlichtingsprojecten

Wekelijks deelt Lumigrip via haar sociale media kanalen, zoals Facebook, een ‘project van de week’. Dit zijn projecten waar wij trots op zijn of waar een bijzonder verhaal achter zit. Deze geven u een goed beeld van de verschillende mogelijkheden met onze producten. Kortom, deze maand waren het vooral glas balustrades en situaties met LED verlichting.

In maand april zijn dit vier diverse projecten waar u zich mogelijk ook in herkent. Zo monteerden wij een spiltrapleuning in combinatie met een glazen balustrade. Daarnaast een RVS balustrade en een glazen balustrade met een meerkleurig LED verlichtingssysteem. Vervolgens nog een balustrade in combinatie met een Lumiwood® trapleuning én twee RVS trapleuningen met een ingebouwd LED verlichtingssysteem. Bekijk onderstaand per project onze toelichting op de uitvoering.

 


Week 13: Glazen balustrade in combinatie met een houten Lumiwood® leuning

Samen met onze klant is er gekozen voor een tijdloos ontwerp. Zo hebben wij natuurlijke en moderne elementen samengevoegd tot een mooi en stijlvol totaal product. De balustrade is uitgevoerd in het zwevende glazen balustrade model om de overloop zo open mogelijk te houden passend bij de grote ramen. Om te voorkomen dat er in het glas een leuningdrager geplaatst werd, is de trapleuning verbonden middels een op maat gemaakte haakse hoek. De leuning is uitgevoerd met design: Eiken, voorzien van RVS accenten. In combinatie met de balustrade zorgt de trapleuning niet alleen voor optimale veiligheid, maar is daarnaast ook nog eens een aanwinst voor het oog. Multifunctioneel dus! 

Week 14: Glas balustrades met verlichting

Deze week is een RVS glazen balustrade voorzien van verlichting gemonteerd in een nieuwbouwwoning. Het Lumigrip meerkleurig LED verlichtingssysteem MultiColour is ingebouwd in de bovenleuning van de balustrade gepositioneerd op een vide. Bovendien is er in het ontwerp ook rekening gehouden met het schuine dak, de balustrade loopt namelijk ook schuin af. Om de verlichting te besturen is hier gekozen voor een afstandsbediening, daardoor kan men nu vanaf de bank de instellingen naar wens wijzigen. De LED verlichting zorgt niet alleen voor een goede sfeer met zijn vele kleuren, maar biedt in de donkere uurtjes ook nog eens extra veiligheid op de vide!

Week 15: RVS Balustrade 

In het project van week 15 een stijlvolle voor en na situatie van een complete traprenovatie door Stairz. Het houten trapwerk is door onze monteurs vakkundig verwijderd (interesse in demontage? geeft dit aan bij uw aanvraag). Waarop in de plaats, een stijlvolle en tijdloze RVS balustrade met drie knieregels is gemonteerd. Ten slotte, is de afwerking blind met verzonken schroeven. Kortom, een trendy oplossing voor deze standaard houten oplossing gecombineerd met gebogen RVS trapleuningen.

Week 16: Spiltrapleuning in combinatie met een Glazen balustrade

Wederom een strakke voor en na situatie deze week. Voor deze vrijstaande woning monteerden wij een nieuwe trapleuning op staanders voor de spiltrap en een RVS glazen balustrade langs de vide. Wens van deze klant was het bedekken en hergebruiken van de bestaande bevestigingspunten. Verdere renovatie van de vloer en treden was hierdoor niet meer nodig, een kosten besparende keuze. Gekozen ontwerp is luchtig en open, en vormt samen een mooi geheel. Met het heldere glas blijft de ruimte licht, wat ook bijdraagt aan een grotere leefruimte.

Week 17: Twee trapleuningen met Mood Accu LED verlichtingssysteem

In het project van deze week hebben wij twee RVS leuningen geplaatst. Een ter vervanging van de huidige leuning op het reeds bestaande muurtje, en een rechts tegen de muur. De leuning tegen de muur is voor extra stevigheid bevestigd tegen de bestaande balustrade oplossing, daarnaast is deze voorzien van het Mood Accu 3.0 systeem én bewegingssensoren. Hierdoor gaat de verlichting automatisch aan wanneer hij beweging detecteert, of wanneer er onvoldoende licht is. Dit zorgt niet alleen voor een mooie aanlichting van de trap, goede sfeer, maar zorgt ook nog eens voor extra veiligheid op de trap.


Bent u op zoek naar specifiek maatwerk of heeft u een vraag?

Heeft u een wens voor een soort project dat u graag zou willen zien? Of zoekt u specifiek maatwerk of wellicht een glas balustrades voor een buiten oplossing? Neemt u gerust contact met ons op via 024-6636887 of stuur ons een mail. Als trapleuning specialist staan wij u graag te woord voor al uw vragen.

Project van de week – APRIL