Lumigrip verlichte leuning balustrade
lumigrip verlichte trapleuning

PROJECT VAN DE WEEK – Glazen balustrades

11 december 2017

Week 49

Deze week in het project van de week staan onze glazen balustrades centraal. Een glazen balustrade is naast stijlvol ook nog eens de veiligste balustrade die u kunt kiezen in uw woning. Het glas in onze balustrades is namelijk zogenoemd ‘veiligheidsglas‘. Dit houdt in dat het glas barst bij harde impact maar, blijft staan en niet versplinterd in duizend stukjes.

Toelichting project van de week

In het project van deze week monteerden wij een glazen balustrade ter afscherming van de overloop. Deze klant heeft gekozen voor een uitvoering in het baluster model. Bij dit model wordt het glas door middel van glasklemmen bevestigd aan de RVS staanders, die op de vloer gemonteerd worden. Deze glazen balustrade kan in veel verschillende situaties toegepast worden, óók buiten.

De meest toegepaste manier is, zoals het in het project van deze week, de balustrade plaatsen ter afscheiding van de overloop. Zo zorgt u voor een extra stukje veiligheid bij het betreden van de trap en/of overloop. Daarnaast kunnen onze balustrades ook geplaatst worden als afscheiding op bijvoorbeeld een vide of buitenterras. De balustrade wordt altijd op maat voor uw situatie geproduceerd en getekend in 3D. Naast een stijlvol geheel zorgen wij ook altijd voor een stevige, en veilige constructie.

De doorlooptijd van dit project bedroeg circa 8 weken. 

Zoekt u meer privacy? Wij kunnen de balustrades ook uitvoeren in combinatie met gematteerd glas. Kies uit volledige mattering in wit of gewenste kleur. Ook een balk of vorm is mogelijk. Voor meer informatie kunt u terecht bij een van onze adviseurs.

Verschillende soorten glazen balustrades

Onze klanten hebben gekozen voor een uitvoering met het baluster model. Naast het baluster model bestaat er ook nog een mogelijkheid om uw balustrade uit te voeren in het zogenoemde zwevende model. Hierbij wordt tussen 2 horizontale RVS profielen glas geklemd. Liever geen RVS staanders of buizen? Kies dan voor het ‘in profiel‘ model. Hierbij wordt het glas in een aluminium vloerprofiel geplaatst met hierop een RVS bovenleuning. 

 

Benieuwd naar andere projecten van Lumigrip?

Wij delen elke week een project waar wij trots op zijn of waar een bijzonder verhaal achter zit. Lees hier bijvoorbeeld over het project van vorige week.

Heeft u een wens voor een soort project dat u graag zou willen zien? Stuur ons een mail. Wij horen graag van u!

PROJECT VAN DE WEEK – Glazen balustrades