Lumigrip verlichte leuning balustrade
lumigrip verlichte trapleuning

PROJECT VAN DE WEEK – Nieuwbouwwoningen

18 september 2017

Week 37

Zelf bouwen, een leuke uitdaging die steeds meer mensen durven te nemen. In 2016 zijn er zelfs bijna 55 duizend nieuwbouwwoningen opgeleverd (bron). Natuurlijk kost het het nodige, ook aan zweet en tranen. Maar als de woning er eenmaal staat dan heeft u ook iets om trots op te zijn.

Trappen in nieuwbouwwoningen worden steeds vaker uitgevoerd als steektrap, dat is een rechte ononderbroken trap met 13-14 treden. Ook trappen met een bordes komen steeds vaker voor. Door de dichte situatie is halverlichting of trapverlichting steeds belangrijker. Dit is gemakkelijk te realiseren met een van de Lumigrip LED verlichtingssystemen, bijvoorbeeld ILLUNOX. Een doorlopend verlichtingssysteem, zie onderstaand voorbeeld.

Toelichting project van de week:

Nieuwbouwwoningen

De situatie bij deze klant is typerend voor hedendaagse nieuwbouwwoningen. Het is een rechte trap met een bordes ter overbrugging van de verdiepingshoogte. Een verlichte trapleuning van het ILLUNOX systeem is toegepast in het langste deel van de trap. Een prachtig doorlopend lijnenspel wordt gecreëerd met warm witte leds (3000k). 

De twee trappen in de woning zijn uitgevoerd met een verlichte trapleuning. Door de open treden maar dichte muren zijn de trapsituaties beide goed en veilig verlicht.

Met de Touch-Dim bediening kan de klant de verlichting eenvoudig dimmen en aan of uit zetten. Voor de optie van sensoren heeft de klant niet gekozen omdat, ze de verlichting non-stop aan laten staan.

De verlichte trapleuning van ILLUNOX

Het ILLUNOX systeem is geschikt voor zowel indoor als outdoor projecten. Er zijn verschillende kleuren en intensiteiten LED mogelijk, ook meerkleurig (RGB). Voor binnen toepassingen adviseren wij een leuning met een diameter van 42,4mm. Buiten zijn de iets dikkere leuningen beter passend, namelijk van rond 48,3mm. Liever een rechthoekige of vierkante leuning? Ook dit is mogelijk met ILLUNOX. Neem voor meer informatie contact op, onze adviseurs helpen u graag verder.

Benieuwd naar andere projecten van Lumigrip?

Wij delen elke week een project waar wij trots op zijn of waar een bijzonder verhaal achter zit. Lees hier bijvoorbeeld over het project van vorige week.

Heeft u een wens voor een soort project dat u graag zou willen zien? Stuur ons een mail. Wij horen graag van u!

PROJECT VAN DE WEEK – Nieuwbouwwoningen