Lumigrip verlichte leuning balustrade
lumigrip verlichte trapleuning

PROJECT VAN DE WEEK!

24 juli 2017

Week 29

Veel natuurlijk licht maakt gezond en gelukkig! Daglicht heeft een behoorlijke invloed op je lichaam en wie wil niet gezond wonen.

Gezond wonen

Gezond wonen vereist dus voldoende daglicht in de woning. Dit kan gecreëerd worden door bijvoorbeeld veel ramen maar, denk ook eens aan dakraam of dakkapel. Deze zorgen voor een ander soort lichtinval dan een gewone raam of schuifdeur. Tegenwoordig is hier veel keuze in te vinden.

Ook door veel ruimtes open te laten en gebruik te maken van transparante materialen zorgt men voor een lichtere leefomgeving. Zoals bijvoorbeeld een glazen balustrade langs de vide of op de overloop in plaats van een dicht gemetseld muurtje.

Leefruimte

Gezond wonen heeft ook te maken met de beschikbare leefruimte in de woning. De leefruimte in Nederland  wordt door bevolkingsgroei steeds kleiner, de huizen worden ook kleiner gebouwd. Toch hebben wij het hier in Nederland niet slecht, de ruimte wordt kleiner maar is in verhouding met andere landen nog boven het gemiddelde.

Denk dus bij het ontwerp van uw woning na over de verdeling van de kamers en beschikbare ‘open ruimtes’. Een woonkamer is daar een goed voorbeeld van, door deze helemaal vol te zetten met interieur zonder open ruimtes te integreren zorgt gevoelsmatig voor een kleine leefruimte.

Toelichting project

Bij deze klant is er veel daglicht aanwezig, wat dankzij de glazen balustrade de mogelijkheid heeft om verder de woning in te schijnen. De balustrade is tegen de zijkant van de vide geplaatst om op de vide meer leefruimte te creëren en dit deel te betrekken bij de rest van de woning. Bij de trap zijn RVS leuningen gemonteerd in dezelfde stijl en afwerking. De doorlooptijd van dit project was circa 8 weken.

Benieuwd naar andere projecten van Lumigrip?

Wij delen elke week een project waar wij trots op zijn of waar een bijzonder verhaal achter zit. Lees hier bijvoorbeeld over het project van vorige week.

Heeft u een wens voor een soort project dat u graag zou willen zien? Stuur ons een mail. Wij horen graag van u!

PROJECT VAN DE WEEK!