Lumigrip verlichte leuning balustrade
lumigrip verlichte trapleuning

PROJECT VAN DE WEEK

19 januari 2018

Week 3

Spil en wentel trapleuningen komen wij regelmatig tegen en is inmiddels voor onze vakmensen gesneden koek. Maar een balustrade spil combinatie als deze biedt dan toch weer een nieuwe uitdaging. De radius van de draai was erg klein, toch is zowel de traprenovatie als de realisatie van de RVS balustrade prachtig gelukt.

Toelichting project van de week:

In dit project is de huidige houten constructie verwijderd en zijn de treden van de trap gerenoveerd door NEWstairs traprenovatie. Lumigrip is ingeschakeld voor de RVS maatwerk balustrade schuin langs de trap en op de overloop. In overleg met de klant is hier gekozen voor RVS balustrade model met horizontale knieregels. Dit zijn regels van rond 12mm dik en kunnen net zoals de boven pijp op maat gebogen worden. De staanders zijn rond 33,7mm, wat zorgt voor een geleidelijke overgang naar de boven pijp van rond 42,4mm.

Bevestiging van de balustrade is middels top montage op een afwerking en schuin op de wang van de trap. Bevestiging is blind, dus zonder schroeven of bouten in het zicht.

Benieuwd naar andere projecten van Lumigrip?

Wij delen elke week een project waar wij trots op zijn of waar een bijzonder verhaal achter zit. Benieuwd naar het laatste project van vorig jaar?

Heeft u een wens voor een soort project dat u graag zou willen zien? Stuur ons een mail. Wij horen graag van u!

PROJECT VAN DE WEEK