Lumigrip verlichte leuning balustrade
lumigrip verlichte trapleuning

PROJECT VAN DE WEEK

6 oktober 2016

Week 40

Een oplossing die wij regelmatig tegenkomen is een gestuct (wit) muurtje waarop een RVS leuning geplaatst wordt. Dit heeft te maken met het bouwbesluit, wanneer men een woning bouwt dient deze aan bepaalde veiligheidsvereisten te voldoen. Daarvoor zijn ook enkele punten opgesteld voor de trap. Waaronder leuningen dient er ook altijd val bescherming aanwezig te zijn door middel van een balustrade, deze mag o.a. niet te beklimmen zijn. Deze veiligheid kan gerealiseerd worden met een balustrade met glas of met spijlen maar, ook met een strakke gestucte muur.

Dit was ook het geval bij deze klant in Hendrik Ido Ambacht. Totaal dient een balustrade of muurtje minimaal 1 meter te zijn. De muurtjes in deze situatie waren 92cm hoog zodat de vereiste hoogte exact gehaald wordt met onze RVS leuningen op directe steunen. De open trappen zelf zijn voorzien van trapleuningen in dezelfde afwerking (Allround) waarbij de eerste verdieping tevens LED verlichting is ingebouwd. Een mooi afgewerkt geheel!

De doorloop van dit project was circa drie maanden, de inmeting heeft plaats gevonden zodra de trappen aanwezig waren in de woning. Toen waren namelijk de muren nog niet voorbereid en kon de elektra gemakkelijk weg gewerkt worden in de muur met pvc buisjes. Meer informatie over onze RVS leuningen vindt u hier.

Heeft u interesse in een vergelijkbare oplossing? Aarzel niet contact op te nemen.

Benieuwd naar andere projecten van ons?

Wij delen elke week een leuk project waar wij trots op zijn of waar een bijzonder verhaal achter zit. Heeft u een wens van een soort project dat u graag zou willen zien? Stuur ons een mail, wij horen graag van u!

PROJECT VAN DE WEEK