Lumigrip verlichte leuning balustrade
lumigrip verlichte trapleuning

PROJECT VAN DE WEEK! – Valpreventie

30 oktober 2017

Week 43

Valpreventie bij ouderen en minder validen is extra belangrijk in eigen woning. Dit zorgt voor rust en zelfstandigheid bij de bewoner(s). Helaas is tot op heden, het vallen de meest voorkomende reden voor letsel bij ouderen. Een leuning of greep geeft de nodige houvast maar, is niet altijd aantrekkelijk of passend bij uw woonstijl. Lumigrip produceert op maat en maken leuningen en balustrades in RVS of een hout look passend bij elk interieur.

Toelichting project van de week:

Ouderen die vallen, zijn vaak bang om weer te vallen. Resultaat is dat zij situaties of activiteiten gaan vermijden, iets wat niet bijdraagt aan het leefgeluk. Als preventie heeft daarom deze klant zijn trap in de tuin veiliger gemaakt. De route door de tuin en naar de vuilnisbakken is daardoor beter gangbaar voor hem en zijn vrouw. Een veilinggevoel zeker in de komende maanden met gladheid.

De RVS balustrades zijn uitgevoerd met RVS staanders die bevestigd zijn in beton. Vervolgens is de betegeling teruggelegd zodat alles weer mooi afgewerkt is. Beton zorgt voor de meest stevige bevestiging in dit soort situaties.

De tweede balustrade is afgewerkt met ronde las bochten. Naast het esthetische aspect, is hiervoor gekozen omdat men er dan strakker langs kan lopen. Zonder hang of stoot gevaar aan de hoeken.

De doorloop van het project was circa 4 weken. Montage is uitgevoerd in droog weer.

Benieuwd naar andere projecten van Lumigrip?

Wij delen elke week een project waar wij trots op zijn of waar een bijzonder verhaal achter zit. Lees hier bijvoorbeeld over het project van vorige week.

Heeft u een wens voor een soort project dat u graag zou willen zien? Stuur ons een mail. Wij horen graag van u!

Valpreventie tips voor in uw woning

Organisatie is zoals VeiligheidNL en BeterOud zetten zich in om organisaties en publiek te informeren over valpreventie en hoe valrisico verminderd kan worden. In dat teken wordt ook jaarlijks een valpreventieweek georganiseerd. Van de vele aandachtspunten hebben wij er vijf uitgehaald die te maken hebben met verbeterpunten in de woning.

1. Maak de woning veilig

Verlichting maakt veilig. Zeker op de trap, waar het ook overdag erg donker kan zijn. Zorg daarom dat de treden goed verlicht zijn en eventueel anti-slip aangebracht is. Een trap verlichten kan eenvoudig en mooi met de Lumigrip verlichte trapleuningen.

2. Stevige schoeisel

Draag ook binnen stevige en goed passende schoenen, die de voet en enkel ondersteunen. Een schoen met profiel en/of lage hak is geen overbodige luxe.

3. Herken de risico’s

Door vroeg een valrisico te herkennen kan een toekomstig ongeluk voorkomen worden. Lees hier waar men op moet letten en hoe deze te beperken.

4. Goed zicht

Vooral bij mensen met een verhoogd valrisico is goed zicht erg belangrijk. Laat daarom met regelmaat uw ogen opmeten en zorg dat er altijd een reservebril aanwezig is in uw woning.

5. Actief blijven

Blijf in beweging en train met regelmaat uw spieren en balans. Dit kunnen simpele oefeningen zijn die passen bij uw dagelijkse leven. Of volg een training. Verschillende zorginstellingen bieden hierover cursussen aan.

PROJECT VAN DE WEEK! – Valpreventie