Lumigrip verlichte leuning balustrade
lumigrip verlichte trapleuning

PROJECT VAN DE WEEK!

25 september 2017

Week 38

Wist u dat het gebruik van spil en wenteltrappen wel zo duizend jaar terug gaat? Gebruik van deze soort trappen begon in Nederland tijdens de 11e eeuw, het is dus best wel bijzonder dat wij nog steeds dit soort trappen toepassen in woningen vandaag. De reden is simpel, een spil trap of wenteltrap zijn ideaal in kleine ruimtes, omdat deze vrijwel enkel om hun eigen as draaien. Ook heeft het een speelse en organische vorm wat veel mensen aanspreekt.

Toelichting project van de week: Spil trap oplossing!

In deze splitlevel woning zijn er twee Spiltrappen geplaatst om naar de bovenliggende verdiepingen te komen. Voor beide trappen heeft Lumigrip RVS Spil balustrades met knieregels gemonteerd. De leuningen en knieregels zijn volledig op maat gebogen. Deze maatvoering wordt tijdens een inmeetafspraak verzameld. In deze situatie is er gekozen voor een staander om de treden te plaatsen en daartussen twee dunnere knieregels te laten lopen. Daarmee is het een veilige oplossing voor zowel jong als oud.

Ondanks dat een spil trap er vaak hetzelfde eruitziet, verschilt toch elke trap van elkaar. Een trede meer of minder, verschil in hoogte en de draai naar links of rechts, heeft allemaal invloed op de radius en uiteindelijke uitvoering.

Spil trap met LED verlichting

Lumigrip heeft naast de kennis én vakmensen. Ook de juiste apparatuur in huis om voor elke spil of wenteltrap leuning een passende oplossing te maken. Dit is ook mogelijk met een van de Lumigrip LED verlichtingssystemen. Bijvoorbeeld het Mood Accu LED systeem, bij dit systeem maakt het niet uit waar de trap in de woning staat want er is géén vaste aansluiting nodig. Laat de LED modules inbouwen in de leuning of in de staanders, net wat bij u in de situatie het beste passend is.

Benieuwd naar andere projecten van Lumigrip?

Wij delen elke week een project waar wij trots op zijn of waar een bijzonder verhaal achter zit. Lees hier bijvoorbeeld over het project van vorige week.

Heeft u een wens voor een soort project dat u graag zou willen zien? Of wenst u een offerte? Stuur ons een mail of neem telefonisch contact op ( 0246636887 ) Wij horen graag van u!

PROJECT VAN DE WEEK!