Lumigrip verlichte leuning balustrade
lumigrip verlichte trapleuning

Trends voor 2016!

23 maart 2016

Ook nieuwsgierig naar de belangrijkste interieurtrends voor 2016? Vindt u het leuk om bij te blijven met de laatste trends in de interieurbranche? Wij van Lumigrip hebben de interieurtrends voor 2016 met zorg voor u op een rijtje gezet. Natuurlijk speelt ook Lumigrip in op deze trends met haar assortiment trapleuningen, balustrades, kapstokken en poorten en dat ook nog eens in combinatie met slimme (LED) verlichting. Wij vertellen u graag alles over de interieurtrends die veel gezien gaan worden in 2016! 

Minimalistisch komt steeds meer op de voorgrond

Eén van de interieurtrends die u hoe dan ook gaat zien in 2016, is toch wel minimalistisch. Een minimalistisch interieur is eigenlijk rustig en overzichtelijk zonder al te veel poespas. ‘Less is more’ past hier goed bij. Neem bijvoorbeeld de trapleuning met LED verlichting van Lumigrip. Dit is een echte eyecatcher in uw huis waardoor u daaromheen niet veel meer hoeft te doen in uw interieur. Zo’n trapleuning is niet alleen heel stijlvol, maar ook nog eens heel functioneel door de (kleurrijke) verlichting die erin kan worden verwerkt. U hoeft feitelijk geen andere verlichting op de trap meer aan te brengen. Door de strakke, minimalistische afwerking van de designtrapleuning met de daarin ingebouwde trapverlichting krijgt uw entree een bijzondere en hippe uitstraling. Naast deze trend hebben we nog meer interieurtrends uit 2016 voor u geselecteerd.

Duurzame materialen spelen een belangrijke rol

Afgezien van modern en minimalistisch gaan we duurzame materialen ook steeds meer zien in verschillende interieurs. Deze trend gaat dan ook niet voor niets een belangrijke rol spelen binnen de interieurtrends voor 2016. Denk bijvoorbeeld aan RVS wat staat voor roestvaststaal. Dit is vooral een belangrijke trend doordat de weggooi- en consumptiemaatschappij passé is. Tegenwoordig gaat men op zoek naar duurzame materialen. Hiervan is vooral sprake in de interieurbranche. Wanneer u uw woning gaat inrichten, is het mooi meegenomen wanneer uw meubels duurzaam zijn. Zo hoeft u er vervolgens niet naar om te kijken en blijft het ook nog eens mooi naarmate de tijd verstrekt. Bij Lumigrip verwerken we RVS in bijna al onze producten. Een RVS trapleuning is zoals de naam al zegt gemaakt van Roest Vast Staal wat betekent dat het een duurzaam product is dat eigenlijk levenslang meegaat. U kunt daarnaast ook kiezen voor een RVS balustrade, een RVS kapstok en een RVS poort. De keuze is wat dat betreft dan ook reuze binnen ons assortiment RVS producten. RVS is niet alleen duurzaam, maar heeft ook een mooie uitstraling voor in uw interieur. Een andere duurzame toepassing welke u bij Lumigrip ook tegenkomt is LED verlichting. LED verlichting zorgt namelijk voor een lager energieverbruik ten opzichte van conventionele verlichting.

Haal de natuur naar binnen met natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen staan ook centraal in de interieurtrends die voor 2016 gelden. Enkele natuurlijke materialen zijn bijvoorbeeld hout, wol en linnen. Eigenlijk komt het erop neer dat mensen graag de natuur naar binnenhalen. Bij Lumigrip kunt u ook voor deze natuurlijke uitstraling kiezen. Bent u benieuwd hoe u dit kunt doen? Bekijk dan onze Lumiwood collectie. Een Lumiwood trapleuning is niet zomaar een trapleuning, maar een leuning die bestaat uit een houten design die te bestellen is in verschillende designs. Er is toch niets mooiers dan dat u de natuur ook een beetje naar binnen kunt halen. Buiten deze trends om hebben we nog meer interieurtrends voor 2016 voor u geselecteerd.

Ronde en ovale vormen binnen uw interieur

In de interieurtrends voor 2016 wordt ook wel duidelijk dat ronde en ovale vormen een belangrijke rol zullen spelen in de interieurbranche. Men stapt tegenwoordig steeds meer af van hoekige en vierkante vormen om het interieur een zachtere en meer speelse uitstraling te geven. Een trend die niet alleen van deze tijd is, maar al geruime tijd bestaat. Lumigrip past namelijk niet voor niets de ronde Lumigrip leuningen het meest toe. Daarnaast nemen ronde en ovale vormen ook minder ruimte in beslag. Niets is minder fijn dan dat u meer ruimte overhoudt in uw interieur die u eventueel deels kunt aanvullen met andere meubelen en/of accessoires. Overigens is het niet de bedoeling dat u alle ruimte volzet, want dat is nou juist net niet wat past bij de minimalistische trend.

Slimme verlichting

Verlichting speelt ook een belangrijke rol binnen de interieurtrends voor 2016. Slimme verlichting speelt in op verlichting die u naar wens kunt instellen en doet wat u wenst op de door u bepaalde momenten (bijvoorbeeld wanneer u niet thuis bent). Niets is toch leuker dan de verlichting zelf te kunnen aanpassen. Dim de verlichting naar de juiste lichtsterkte voor extra sfeer of laat de verlichting juist voluit branden uit praktische overwegingen: het juiste licht op het juiste moment is erg prettig en daar mag best wat extra aandacht aan worden geschonken. Door het gebruik van dimbare verlichting brengt u extra sfeer in huis en dat brengt ook gemak met zich mee. U kunt de verlichting geheel naar eigen sterkte instellen. In steeds meer toepassingen ziet u duurzame LED verlichting. LED verlichting vindt u ook terug in het Lumigrip assortiment en dan in een volledig ingebouwde toepassing. Neem bijvoorbeeld de RVS trapleuning met LED verlichting.

Trends voor 2016!